16 Temmuz 2016 Cumartesi

UKULELE TAB OKUMA

Merhaba arkadaşlar yine başka bir blog ile beraberiz. Sonunda en ukulele için en önemli şeye geldik.

TAB OKUMA !!

Tab okuma çok önemlidir. Çünkü her şarkıyı akorla çalmak bir yerden sonra sıkıcı gelir ve solo çalmak istersiniz. İşte bugünkü konumuz sayesinde artık çalabileceksiniz.

TEMEL TAB
 -Perdeler ve Teller-

Her bir çizgi ukulele üzerindeki teli temsil eder. Ancak sizin pek de ummadığınız gibi olup, başaşağıdır. Tab'ın en üstündeki çizgi "A" (çalarken yere en yakın olan); onun altında ki "E"; onun altında ki "C" ve en altta ki çizgi ise "G" dir.




Alışması biraz uzun sürer. Çizgiler üzerinde ki numaralar hangi teli çalmayı ve hangi perdede çalmamız gerektiğini gösterir.


  İşte, ikinci teldeki numara "E" telini temsil ediyor. Ve sadece bu tel çalınmalı. Çünkü başka telde numara yok. Ve o numara ise kangi perdede çalınması gerektiğini gösteriyor.


Yani bu tab birinci perdede ve "E" telinde çalınması gereken nota bize "Fa" notası birdiyer adıyla "F" notasını verir.



Eğer o tel hiç bir perde kullanılmadan sadece kendi başına çalınacak ise bu sefer o tel üzerine "0" rakamı konur.







EVET ARKADAŞLAR TAB OKUMAYI ÖĞRENDİNİZ. ARTIK DİĞER ŞARKILARI DA ÇALABİLİRSİNİZ. SİZE SÖZ VERDİĞİM GİBİ "BODYSURFING" ADLI ŞARKININ TABLARINI VERİCEM. İSTERSENİZ ÇALMAYI DENEYİN. AMA GERÇEKTEN ZOR BİR PARÇA, ÇALAMAYABİLİRSİNİZ. ENDİŞEYE GEREK YOK BİR KAÇ ALIŞTIRMADAN SONRA RAHTLIKLA ÇALABİLİRSİNİZ. YİNEDE ELİNİZİN ALTINDA OLSUN. 

BAŞKA BİR BLOGDA GÖRÜŞMEK ÜZERE.....

"Bodysurfing" Tab Link: https://tabs.ultimate-guitar.com/h/honoka_azita/bodysurfing_tab.htm

(Bu şarkı normalde iki kişiyle çalınıyor. Birisi solo yaparken diğer işse akorları çalıyor. Eğer iki kişi ile çalıcaksanız akorlar hemen üzerlerinde yazıyor. iyi eğlenceler....)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder